Obasi

Om hun softwareoplossingen te verbeteren, wil Obasi haar IT-architectuur vernieuwen. Ze vertrouwen op Oracletechnologie, Contribute biedt advies.

  • Bedrijf
    Obasi
  • Uitdaging
    Om hun softwareoplossingen verder te verbeteren, wil Obasi haar IT-architectuur en tooling vernieuwen.
  • Oplossing
    Een gepaste, nieuwe IT-architectuur, op basis van het Oracle portfolio.

Obasi is een bedrijf dat software ontwikkelt voor de zorgsector. Met oog op automatisatie en bijgevolg optimalisatie doorheen de hele organisatie, steeds met de patiënt en dienstverlening op een centrale plaats. Wat organisatiestructuur betreft, is Obasi een vreemde eend in de bijt. Obasi-klanten krijgen een zetel in de raad van bestuur en beslissen zo mee in de visie en toekomst van het bedrijf.

Om hun softwareoplossingen nog te verbeteren, wil Obasi haar IT-architectuur en tooling vernieuwen. Ze vertrouwen op Oracle technologie, al jaren baseren ze hun software op Oracle databases met Oracle Forms & Reports en Oracle Forms, hiervan zijn de hoge ontwikkelingssnelheid en een sterke backwards compatability de grootste troeven. Anderzijds is dit model aan het einde van zijn levenscyclus en blijkt deze oudere technologie vaak een struikelblok bij de aanwerving van nieuwe technische profielen. Obasi en haar klanten verwachten een stabiele oplossing en kijkt op lange termijn zonder dat de inspanningen uit het verleden verloren gaan. Met oog op advies klopt Obasi aan bij Contribute. Met het Oracle portfolio onder de arm bepalen we samen de gepaste, nieuwe IT-architectuur.

Concept & Oplossing

We starten bij de requirements: waartoe moet de nieuwe infrastructuur instaat zijn? Dat koppelen we aan de kennis die vereist is en de kennis die reeds aanwezig is. Op basis daarvan komen een aantal suggesties naar boven. Hierop gaan we dieper in en bekijken de mogelijkheden, sterktes en zwaktes van verschillende technologieën. Initieel hadden we een keuze voor Oracle ADF, JET of Angular met REST-services verwacht. Deze oplossingen sluiten nauw aan op de applicaties die Obasi aanbiedt aan haar klanten, administratieve toepassingen waarin formulieren en data-invoer de bovenhand hebben. Om verschillende kiest Obasi toch voor Oracle APEX. Aansluitend op een nieuwe invulling voor de IT-architectuur heeft Obasi ook een nieuwe visie op haar aanbod. De Oracle Forms applicaties zijn onder controle, lopen zoals het hoort en blijven dat ook doen in de toekomst. Daarnaast wil Obasi lichte, modulaire toepassingen aanbieden. Om zo werken van afstand of vanuit je webbrowser mogelijk te maken en software nog meer op maat van de gespecialiseerde klanten af te leveren.

Oracle APEX kwam dus naar boven als aangewezen oplossing. Het is niet alleen ideaal voor dit soort visuele, lightweight toepassingen maar heeft ook een PL/SQL-structuur en sluit zo aan bij de huidige infrastructuur. Bestaande code wordt hergebruikt en er zijn geen extra licentiekosten. Daarnaast is deze Javascript-technologie ook een argument in de zoektocht naar nieuwe werknemers en blijft de kennis van het huidige personeelsbestand relevant. Verder is het een open technologie en kan je plug-ins of andere frameworks integreren. Tot slot moeten de Obasi klanten geen infrastructurele aanpassingen doen om deze technologie te gebruiken. Om Obasi met APEX op weg te helpen, zetten we een 5-daagse workshop op. De basiskennis is al aanwezig dus zoomen we snel in op de mogelijkheden en nieuwe eigenschappen die het APEX-framework creëert. We spitsen de workshop toe op een klein team die het gebruik van APEX zullen trekken en later de kennis laten doorsijpelen in de hele organisatie. Verder doen we nog een aantal suggesties wat de architecturale opzet en manier van ontwikkelen met APEX betreft. Aangezien Obasi zelf een grondige Oracle kennis heeft, nemen zij de implementatie voor hun eigen rekening.

Onze andere Cases

Oracle

Onze kijk gaat ook breder. We helpen jou graag om jouw businessdoelen te bereiken en daarvoor bieden we steeds de beste oplossing op maat van jouw noden. Heb je een specifieke vraag of behoefte die zich buiten het Oracle-portfolio situeert? Ook hier helpen we jou graag met verder!

Samenwerken aan jouw toekomst

Oracle and beyond

Al jarenlang zijn wij de expert in het bouwen van oplossingen met Oracle tools en platformen.

Contacteer ons